După ce te-ai hotărât că te simți confortabil cu riscurile asociate atunci când cumperi acțiuni la bursă, următorul pas este înțelegerea procesului.
Un portofoliu de acțiuni 100%, care reproduce indicele S&P500, etalonul performanței piețelor bursiere din SUA în ansamblu, a oferit un randament mediu anual istoric de aproximativ 11,88% de la înființarea sa în 1957. Deși acest procent mediu poate părea atractiv, sincronizarea este factorul esențial. Odată ce te-ai hotărât că te simți confortabil cu riscurile pe care ți le asumi atunci când cumperi acțiuni la bursă, trebuie să înțelegi procesul.
Există destul de multe lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a te implica. Dacă vrei să cumperi acțiuni imediat, iată un ghid rapid:
Începe să Cumperi Acțiuni la Bursă
Pentru mai multe informații despre cum cumperi acțiuni și despre pașii pe care trebuie să-i faci pentru a deveni acționar, poți descoperi tot ce trebuie să știi în acest ghid.
Oamenii cumpără acțiuni la bursă cu speranța că vor obține randament – adică cu scopul de a le vinde pentru a face profit. Dacă prețul acțiunilor crește în timp ce le deții, le vei putea vinde la un preț mai bun.
O altă modalitate de a realiza profituri atunci când cumperi acțiuni la bursă este prin încasarea dividendelor , dacă compania le plătește. Dividendele sunt plăți regulate efectuate către acționari din profituri sau din câștigurile reportate ale unei companii. Dacă primești dividende, poți decide dacă le utilizezi ca venit sau dacă le reinvestești pentru a-ți crește gradul de deținere asupra companiei.
Dacă alegi să-ți reinvestești dividendele, capitalul aferent va fi utilizat pentru a cumpăra alte acțiuni ale companiei, în loc să fie creditat în contul tău. În consecință, în funcție de performanța companiei, participația ta se va extinde treptat. Puterea compunerii poate avea ca rezultat o rentabilitate generală mai mare pentru tine.
Prețurile acțiunilor fluctuează în mod constant în funcție de performanța unei companii, precum și de alți factori, cum ar fi volatilitatea pieței. Dacă deții acțiuni ale companiei, vei obține un profit sau vei avea o pierdere în funcție de evoluția prețului acțiunilor în timp.
Investițiile la bursă sunt o strategie pe termen lung și vei avea nevoie de răbdare atunci când piața fluctuează. Compromisul risc-recompensă (percepția conform căreia cu cât apetitul pentru risc este mai mare, cu atât este mai mare recompensa potențială) îi poate încuraja pe unii investitori să cumpere companii care prezintă potențial de creștere. Cu toate acestea, acest lucru nu este niciodată garantat, iar randamentul tău poate fi mai mic decât investiția inițială.
Scopul principal al persoanelor care cumpără acțiuni este acela de a obține venituri mai mari decât rata inflației. Însă, acest lucru nu este garantat, deoarece rentabilitatea investițiilor (ROI) nu este sigură.
Dacă banii tăi nu câștigă dobândă egală cu inflația, averea ta poate să fie erodată. Atunci când cineva investește bani , se confruntă cu mai multe tipuri de riscuri. Dar, dacă ai profit, în esență, câștigi o recompensă pentru că ți-ai asumat acel risc. Dacă decizi să-ți păstrezi banii pentru că este o alternativă fără riscuri, nu câștigi nicio dobândă, ci doar pierzi din valoarea banilor din cauza inflației. Aici intervine compromisul risc-recompensă al investiției.
De exemplu, dacă începi cu 10.000 USD cash, vei avea în continuare 10.000 USD cash în cinci ani, dar puterea de cumpărare a acestei sume de bani va fi scăzut din cauza inflației. Când investești banii, ai putea avea mai mulți în cinci ani dacă investiția se amortizează. Cu toate acestea, poți și pierde bani.
Poți obține profituri prin medierea costurilor în dolari. Această tehnică îți poate proteja investiția împotriva erodării în cazul în care prețurile acțiunilor scad. Medierea costului în dolari implică investirea unor sume mai mici treptat, în timp, în loc să investești într-o singură poziție forfetară.
Trendurile pieței nu sunt niciodată constante, așa că distribuirea investițiilor pe mai multe poziții îți permite să obții un cost mediu mult mai mic. Luarea continuă a pozițiilor de-a lungul timpului are potențialul de a-ți oferi randamente mai mari decât dacă ai fi cumpărat pe piață o singură dată.
Va trebui să ții cont de faptul că efectuarea mai multor tranzacții în timp va implica mai multe costuri, cum ar fi comisioanele. Profitul tău agregat – dacă previziunile tale sunt corecte – va fi influențat de costul luării mai multor poziții.
La început poate părea un proces complicat, dar cumpărarea de acțiuni la bursă este simplă. Iată pașii care te vor ajuta să înțelegi cum poți să cumperi acțiuni:
Deschide un cont pentru a cumpăra acțiuni online; Informează-te și analizează acțiunile pe care vrei să le cumperi; Efectuează tranzacții pentru a cumpăra acțiuni în contul tău; Optimizeaza-ți portofoliul de acțiuni.Te întrebi de unde poți să cumperi acțiuni? Filmele adoră să arate traderi înnebuniți care strigă ordine pe palierele Bursei de Valori din New York, dar în zilele noastre foarte puține din tranzacțiile pe acțiuni au loc în acest fel. Astăzi, cea mai ușoară opțiune este să cumperi acțiuni online printr-un cont de investiții.
Un cont de investiții este un instrument pe care îl poți folosi pentru a investi la bursă . Poți deschide un astfel de cont cu un broker online precum CAPEX.com. Brokerul îți deschide contul de investiții și acționează ca custode pentru titlurile de valoare pe care le deții în contul tău. În esență, acționează ca intermediar între tine și piața de valori, cumpărând și vânzând active conform instrucțiunilor tale.
Deschiderea unui cont de investiții online este simplă și comodă: completezi o cerere de deschidere a unui cont, furnizezi documentele necesare identificării și alegi cum vrei să-ți finanțezi contul. Cu CAPEX.com, poți alege dintre multiplele metode de alimentare a contului .
După deschiderea și alimentarea contului, poți cumpăra acțiuni online prin intermediul site-ului brokerului în câteva minute.
Contul deschis la broker poate fi folosit atât pentru tranzacționarea la nivel intraday, cu scopul de a obține profituri pe termen scurt, precum și pentru a investi pentru randamente pe termen lung.
Investitorii cumpără acțiuni direct în speranța că prețul acestora va crește și le vor putea vinde mai târziu pentru profit. Ei dețin o parte din companie.
Cu toate acestea, pentru investițiile speculative, pe termen scurt, ar putea fi mai potrivit un cont de tranzacționare cu CFD-uri decât un cont Invest care permite achiziționarea de acțiuni tradiționale.
Tranzacționarea acțiunilor înseamnă să speculezi asupra mișcărilor prețului unei acțiuni cu instrumente derivate precum CFD-urile – fără a prelua proprietatea directă. CFD-urile sunt produse cu efect de levier, ceea ce înseamnă că nu va trebui să plătești valoarea totală a poziției. Dar reține că efectul de levier poate amplifica atât profiturile, cât și pierderile.
Cu CFD-uri, poți „cumpăra” (merge long) acțiuni, dacă crezi că prețul acțiunilor va crește, sau poți „vinde” (merge short) acțiunile, dacă crezi că prețul acțiunilor va scădea. Short selling-ul cu instrumente derivate poate fi o modalitate eficientă de hedging împotriva scăderilor prețului acțiunilor aferente portofoliului tău de investiții fără efect de levier, sau poate fi o modalitate de a genera profituri direct din scăderea prețurilor acțiunilor. Dar atunci când te poziționezi short în piață, pierderile tale potențiale sunt teoretic nelimitate, deoarece nu există nicio limită cu privire la cât de mult poate crește prețul unui activ.
Află Cum să Joci la Bursă
Când deschizi un cont de investiții la un broker reglementat, ai acces la toate mecanismele solide de securitate financiară, precum și la politicile de protecție a clienților.
Segregarea fondurilor - c onform reglementărilor CySEC, toate fondurile clienților sunt păstrate în conturi separate, diferite de conturile companiei și într-o instituție bancară din UE. Asta certifică faptul că fondurile sunt întotdeauna disponibile clienților și că acestea nu pot fi folosite de către companie în niciun alt scop. Acest lucru este verificat constant de către auditori. Fondul de compensare a investitorilor (ICF) - scopul ICF este de a garanta creanțele clienților asigurați față de membrii ICF prin plata unor despăgubiri dacă sunt îndeplinite condițiile necesare. Fondul de Compensare a Investitorilor (ICF) poate plăti despăgubiri de până la 20.000 EUR unui client care este asigurat.După ce ți-ai deschis și finanțat contul de investiții , este timpul să treci la partea de research pentru a-ți alege acțiunile. Există mii de companii diferite listate la bursă care oferă acțiuni pe piață. Asta poate face dificil și descurajant procesul de selectare a acțiunilor pe care vrei să le cumperi. O modalitate de aborda procesul de informare și analiză a acțiunilor pe care vrei să le cumperi este să adopți o strategie bine gândită, cum ar fi cumpărarea de acțiuni de tip growth sau cumpărarea unui portofoliu de acțiuni cu dividende.
Acțiunile de creștere sunt acțiuni ale companiilor care înregistrează câștiguri rapide și robuste în profit sau venituri. Tind să fie companii relativ tinere, cu mult potențial de creștere, sau companii care deservesc piețe cu un potențial de creștere mare. Indiferent dacă acțiunile unei companii de tip growth par scumpe sau nu, investiția în acestea presupune că o creștere rapidă și continuă va aduce creșteri puternice de preț în timp. Acțiunile de valoare sunt acțiuni care au un preț redus și pot consemna creșteri ale prețului pe măsură ce piața ajunge să-și recunoască adevărata valoare. Când cumperi acțiuni de tip value, ești în căutarea unor „acțiuni la vânzare”, cu raporturi price-to-earnings și price-to-book scăzute. Scopul este de a cumpăra acțiuni care sunt subevaluate și de a le păstra pe termen lung. Acțiunile cu dividende plătesc o parte din câștigurile lor acționarilor sub formă de dividende. Când cumperi acțiuni cu dividende, obiectivul este să obții un flux constant de venituri din investițiile tale, indiferent dacă prețul acțiunilor crește sau scade. Anumite sectoare, inclusiv cel de utilități și telecomunicații, sunt, de asemenea, mai predispuse să plătească dividende decât acțiunile din industria mașinilor electrice .Nu lăsa fluxul mare de date și fluctuațiile pieței în timp real să te copleșească în timp ce te informezi și analizezi. Focusează-te pe un obiectiv simplu: căută companii la care vrei să devii co-proprietar.
Începe cu identificarea monedelor la care vrei să-ți expui portofoliul, apoi alocă fiecăreia dintre aceste monede un procent din portofoliu și, în final, evaluează acțiunile individuale care oferă acel procent de expunere. Aceasta este ideea inițială, deoarece o investiție promițătoare denominată într-o monedă greșită poate deveni o investiție proastă și invers.
a) Identifică monedele potrivite
Studiază piața valutară pe graficele săptămânale sau lunare, sau indicii valutari reprezentativi pentru perioada de deținere pe care o anticipezi. Dacă intenționezi să cumperi acțiuni și să le deții pentru o perioadă de câteva luni până la câțiva ani, trebuie să analizezi trendurile din ultimii ani. Pentru a înțelege mai bine, citește și ce este forex și cum funcționează . Identifică monedele cu cele mai solide trenduri de creștere în acea perioadă. Verifică dacă fundamentele economice naționale subiacente susțin aceste trenduri cu o creștere solidă, sau care au cel puțin proporții scăzute constante între datorie și Produsul Intern Brut (PIB) și o cultură a disciplinei fiscale, nu o creștere a deficitelor bugetare și comerciale.b) Alocă un procent din portofoliu fiecărei monede
Alocă procente din portofoliu instrumentelor denominate sau legate de acele valute care implică o probabilitate mai mare de apreciere pe termen lung.c) Alege acțiunile individuale care oferă acel procent de expunere dat
Apoi caută activele specifice pe care le vrei și care sunt denominate sau expuse la acele monede, astfel încât să ai un procent stabilit al portofoliului dvs. în active legate de acele valute.Iată un rezumat rapid a ceea ce trebuie să cauți mai ales atunci când cumperi acțiuni pe care să le deții, ținând cont, totodată, de aspectele discutate mai sus.
Randamentul dividendelor peste 5%, dar rata de plată este sub 100%; Volum mediu peste 300.000 de acțiuni; Preț peste 2 USD, fără penny stocks; IPO lansat cu mai mult de un an în urmă; de preferat acțiuni care au fost tranzacționate public timp de 10 ani sau mai mult; Raport P/E mai mare decât zero (arată că compania este profitabilă). Ia în considerare căutarea acțiunilor cu un P/E scăzut, de exemplu, mai mare decât zero, dar mai mic de cinci. De asemenea, ia în considerare acțiunile în care P/E forward este mai mic decât P/E actual. Acest lucru arată că se așteaptă ca câștigurile să crească, iar dacă o fac, acțiunea este o investiție mai bună la prețul curent. Marja operațională este peste 10%.Top Acțiuni de Investit în Decembrie 2023
Analizează graficele acțiunilor selectate în funcție de criteriile de mai sus. Următorul criteriu pentru a cumpara acțiuni este:
Cumpără acțiuni numai în zona principală de suport pe termen lung. În calitate de investitor, vrei să cumperi acțiuni la prețuri mici (comparativ cu valorile istorice), nu la prețuri mari. Tranzacțiile aferente investițiilor nu necesită un stop loss , dar ar trebui să ai în vedere un preț de ieșire dacă condițiile nu se îmbunătățesc pentru o acțiune. O investiție nu înseamnă că vei păstra acțiunile pentru totdeauna dacă acestea nu evoluează conform așteptărilor. Trebuie să ai o toleranță scăzută pentru acțiunile care continuă să scadă.
De asemenea, ai nevoie și de un plan de ieșire dintr-o investiție profitabilă. Definește cum și de ce vei ieși. Deoarece am folosit un nivel de suport pentru a intra în tranzacție, te-ai putea gândi să ieși chiar sub nivelul de rezistență pe termen lung. Odată ce ai ieșit din tranzacție, nu te mai gândi la ce fac acțiunile după. Ia profitul și dacă vrei să cumperi alte acțiuni, parcurge din nou același proces, așa cum s-a discutat mai sus.
Asta ne duce la o ultimă îndrumare pentru cumpărarea de acțiuni.
Dacă cumperi acțiuni la suport și intenționezi să ieși chiar sub rezistență, potențialul de creștere ar trebui să depășească riscul de scădere cu cel puțin 2:1. Asta înseamnă că, dacă cumperi acțiuni la 75 USD , ar trebui să poți ieși din tranzacție la un profit de 50 USD , sau mai mult. Limitează pierderea potențială la 25 USD pe acțiune dacă, pe baza graficului istoric, este destul de probabil să câștigi 50 USD pe acțiune sau mai mult. Deci, atunci când cumperi acțiuni, distanța de la punctul de intrare până la rezistență (ținta de profit) ar trebui să fie de cel puțin x2 distanța de la punctul de intrare până la nivelul de suport (pierdere potențială). Acest principiu este cunoscut sub numele de raport risc/recompensă.
Odată ce ai deschis și finanțat contul de investiții și ai identificat acțiunile pe care vrei să le cumperi, este timpul să efectuezi tranzacții în contul tău. Înainte de a plasa un ordin de cumpărare a acțiunilor, trebuie să înțelegi câteva detalii despre proces - cumpărarea de acțiuni nu este la fel de simplă ca apăsarea a unui buton de cumpărare dintr-o aplicație. În general, va trebui să alegi un tip de ordin, care oferă instrucțiuni despre cum vrei să cumperi o acțiune.
Termeni precum „ordin la piață” și „ordin limit” pot părea complicati, dar sunt concepte simple pe care le poți înțelege cu un efort minim după ce înveți cum să cumperi acțiuni.
Una dintre modalitățile de a cumpăra acțiuni online este prin ordine la piata . Ordinele la piață spun pur și simplu brokerului tău că ești dispus să accepți orice preț ți se va oferi atunci când ordinul tău este executat. Aceste ordine sunt adesea supuse celui mai mic comision, deoarece sunt cel mai ușor de executat.
Imaginează-ți că vrei să cumperi 100 de acțiuni Tesla (#TSLA) . Prețul actual al pieței este de 953,40 USD. Te conectezi la contul tău de investiții și plasezi un ordin la piață pentru 100 de acțiuni Tesla, ticker TSLA. În momentul în care ordinul este executat câteva milisecunde mai târziu, prețul pieței poate fi mai mare sau mai mic: 953,50 USD sau 951,60 USD, de exemplu. Costul total al acțiunilor cumpărate, înainte de comisioane, poate varia în consecință.
Un ordin limit îți permite să limitezi fie prețul maxim pe care îl plătești, fie prețul minim pe care ești dispus să îl accepti atunci când cumperi sau vinzi acțiuni. Diferența principală dintre un ordin la piață și un ordin limit este că brokerul tău nu poate garanta că acesta din urmă va fi executat.
Imaginează-ți că un investitor este îngrijorat că ar putea cumpăra acțiuni NIO la un preț prea mare și consideră că este posibil să obțină un preț mai mic. În acest scenariu ar putea fi util să apeleze la un ordin limit. Dacă la un moment dat în timpul zilei de tranzacționare, NIO scade la prețul mai mic setat, ordinul va fi declanșat, iar investitorul va fi cumpărat NIO la prețul prestabilit aferent ordinului limit. Bineînțeles, acest lucru înseamnă și că, dacă la sfârșitul zilei de tranzacționare, NIO nu coboară la nivelul ordinului limit stabilit de investitor, ordinul nu va fi executat.
Riscul inerent ordinelor limit este acela că, în cazul în care prețul real de piață nu se încadrează niciodată în liniile directoare privind ordinele limit, ordinul investitorului poate să nu fie executat. O altă posibilitate este ca un preț țintă pentru un ordin limit să fie în sfârșit atins, dar să nu existe suficientă lichiditate în piață pentru a executa ordinul când îi vine rândul. Un ordin limit poate fi executat uneori parțial sau ar putea să nu fie executat deloc din cauza restricției de preț.
În limbajul obișnuit, ordinele stop și stop-limit sunt cunoscute ca ordine „stop-loss”, deoarece speculatorii le folosesc deseori pentru a securiza profiturile aferente tranzacțiilor profitabile. Majoritatea investitorilor nu se preocupă de acest tip de ordine, dar este bine să înțelegi cum funcționează.
Un ordin stop se transformă automat într-un ordin la piață atunci când este atins un preț predeterminat (acesta este denumit „prețul ordinului stop”). În acel moment, se aplică regulile obișnuite ale ordinelor la piață; ordinul este garantat a fi executat, dar pur și simplu nu știi exact prețul – acesta poate fi mai mare sau mai mic decât prețul curent raportat pe simbolul ticker.
Pune asta în contrast cu un ordin stop-limit, care se transformă automat într-un ordin limit (nu un ordin la piață) atunci când este atins prețul stop. După cum s-a discutat mai sus, ordinul poate fi sau nu executat în funcție de mișcarea prețului titlului.
Cumpărarea acțiunilor este doar o parte a procesului de a deveni acționar. De asemenea, va trebui să urmărești constant compania, să-i monitorizezi câștigurile trimestriale sau anuale și să ții pasul cu industria. Și, dacă compania evoluează bine, poți aloca mai mulți bani la poziție. Apoi, poți adăuga mai multe acțiuni în portofoliul tău, pe măsură ce vei avea mai multă experiență.
Pe parcurs, este posibil ca prețul acțiunilor tale să scadă la un moment dat, chiar dacă este doar temporar. Înțelegerea companiei te poate ajuta să decizi dacă este momentul să cumperi mai multe acțiuni la un preț mai bun, sau să vinzi.
Problema cu piețele din SUA și orice altă bursă este că prețurile fluctuează în mod constant. S-ar putea să monitorizezi acțiuni care sunt cotate la un preț rezonabil astăzi, dar cine poate spune dacă prețul va fi mai mare sau mai mic mâine?
Medierea costului în dolari oferă o soluție la această problemă: cumpără acțiuni cu o sumă stabilită de bani la intervale regulate de timp și este posibil să plătești mai puțin pe acțiune, în medie, în timp. În mod esențial, medierea costului în dolari îți permite să începi să cumperi acțiuni imediat, cu puțini bani, mai degrabă decât să aștepți să dispui de un sold mare al contului. Acest lucru atenuează riscul de a cumpăra la un preț extrem de mare sau scăzut, deoarece îți distribui achizițiile pe o perioadă lungă de timp.
Să presupunem că utilizezi strategia de mediere a costului în dolari pentru a cumpăra acțiunile pe care le urmărești la prețul de 5 USD pe acțiune în săptămâna întâi, 10 USD pe acțiune în săptămâna a doua și 9 USD pe acțiune în săptămâna a treia. În medie, ai plătit 8 USD pe acțiune - mai bine decât dacă ai fi greșit achiziția și ai fi luat all-in cu 10 USD pe acțiune, chiar înainte de scăderea prețului. În plus, dacă investești aceeași sumă în dolari de fiecare dată, ai cumpăra mai multe acțiuni la 5 USD pe acțiune decât la oricare dintre celelalte puncte de preț.
“Buy low and sell high” este mantra pe care probabil ai auzit-o de mai multe ori în piața de capital. Dar punerea în practică a acesteia poate fi o provocare din punct de vedere psihologic și poate fi foarte, foarte dificil chiar și pentru experți să cadă de acord asupra a ceea ce înseamnă „low” și „high” pentru o anumită acțiune. Achizițiile automate, recurente de acțiuni, conform strategiei de mediere a costului în dolari, te ajută să ocolești această provocare și să-ți construiești o rutină a investițiilor.
Construirea unui portofoliu diversificat cu acțiuni individuale îți poate lua foarte mult timp, mai ales dacă ești la început de drum. De aceea, experții recomandă investitorilor începători să se concentreze pe fondurile tranzacționate la bursă (ETF) , care oferă o selecție largă de acțiuni într-un singur instrument.
„Fondul de acțiuni” și „fondul de valori mobiliare” descriu un tip de companie care investește, în principal, în acțiuni sau „valori mobiliare”. Fondurile de investiții în acțiuni oferă expunere la cele mai mari și mai lichide piețe de valori din lume și pot oferi investitorilor posibilitatea de a deține acțiuni la unele dintre cele mai de succes companii din lume.
Spre deosebire de acțiuni, care reprezintă o singură companie, ETF-urile reprezintă un coș de acțiuni care urmăresc un indice bursier (cum ar fi SPDR S&P 500 ETF - SPY, sau SPDR Dow Jones Industrial Average - DIA) , un sector (cum ar fi cel energetic - XLE , tehnologic - XLK , de utilitati - XLU , sau de servicii financiare - XLF ) sau o anumită temă (cum ar fi Global X Renewable Energy ETF – RNRG, Columbia PROP Reit ETF - CXP sau ETF-ul iShares US Oil & Gas Exploration & Production - IEO ).
Deoarece ETF-urile includ mai multe active, acestea pot oferi o diversificare mai bună decât o singură acțiune. Această diversificare poate ajuta la reducerea expunerii portofoliului tău la risc. Fondurile tranzacționate la bursă îți permit să investești într-o mulțime de acțiuni simultan, iar ETF-urile au adesea comisioane mai mici decât alte tipuri de fonduri. De asemenea, ETF-urile sunt tranzacționate mai ușor.
Cele mai Bune Fonduri de Investiții în 2023
Complexitatea subiectului referitor la momentul oportun pentru cumpărarea de acțiuni, îi face pe investitori să se gândească mult mai puțin la când să vândă acțiunile.
Aceasta este o greșeală, deoarece vânzarea este în esență momentul când se fac banii. A face asta în cel mai bun moment poate fi esențial pentru a-ți revendica profiturile - sau, în unele cazuri, pentru a-ți reduce pierderile.
Momentul ideal pentru a vinde acțiunile este atunci când ai nevoie de bani. Investitorii pe termen lung ar trebui să aibă o strategie centrată pe un obiectiv financiar și un calendar prestabilit pentru atingerea acestui obiectiv. Asta înseamnă că ar trebui să includă un plan pentru a începe să profite de investiții și să utilizeze profiturile acumulate atunci când este momentul potrivit.
Asta înseamnă, de asemenea, că a decide când ar trebui să vinzi acțiunile are foarte puțin de-a face cu ceea ce fac acțiunile sau piețele în ansamblu la un moment dat. Dacă nu ești day trader căutând să obții un profit rapid – ceea ce este mult mai riscant decât investiția pe termen lung – nici măcar nu trebuie să îți faci griji și să urmărești mișcările zilnice ale prețurilor.
Dacă te gândești de două ori să păstrezi o acțiune în pierdere, gândește-te din nou la motivul pentru care ai cumpărat-o în primul rând și decide dacă ceva s-a schimbat din punct de vedere fundamental din acel moment. Dacă nu, o scădere a prețului ar putea fi, de fapt, un moment bun pentru a cumpăra mai mult.
Descoperă cum poți să cumpăreri acțiuni cu oferta noastră de top și începe astăzi.
Cu noi, poți crea un Cont Invest pentru a cumpăra o participație într-o companie . Pe platforma noastră vei avea posibiliatatea de a alege din peste 5.000 de acțiuni și ETF-uri cu costuri reduse de dealing,.
Deschide Cont Live
Începe-ți aventura prin crearea unui cont demo cu ajutorul căruia îți poți testa strategia. Nu există comisioane de înscriere sau de renunțare și nu ai nicio obligație de a alimenta contul până când nu te simți pregătit.
Testează pe demo
După ce ai deschis contul de investiții în acțiuni, poți depune fonduri folosind orice card, Skrill, Neteller sau cont bancar înregistrat pe numele tău. La noi, nu există o sumă minimă pentru un transfer bancar. Cu toate acestea, furnizorii de carduri de credit sau de debit și alți furnizori de servicii de transfer de bani pot impune o sumă minimă de depunere.
Accesează platforma noastră premiată pentru a studia oferta noastră completă de acțiuni, ETF-uri și trusturi de investiții pe care le poți cumpăra. Există peste 5.000 de acțiuni din care poți alege, într-o varietate de sectoare de activitate. Poți accesa platforma și canalele noastre de comunicare și asistență 24 de ore pe zi, dar poți tranzacționa acțiuni numai în timpul orelor de piață.
Când ești gata să investești, poți seta numărul de acțiuni pe care vrei să le cumperi sau poți introduce capitalul pe care ești dispus să-l aloci. De asemenea, trebuie să determini timeframe-ul poziției tale, ținând cont de trendurile pieței, care pot susține o investiție pe termen scurt, mediu sau lung.
Cu noi, poți alege să investești în acțiuni folosind ordine la piață și ordine limit. Când cumperi acțiuni la prețul pieței, îți vom arăta cel mai bun preț disponibil și ți se va cere să confirmi ordinul.
În caz contrar, trebuie să selectezi un tip de ordin și un preț. Ordinele îți permit să stabilești prețul la care vrei să cumperi și să vinzi acțiuni cu o contraparte interesată.
Sperăm că achiziția primei acțiuni marchează doar începutul unei călătorii de-a lungul carierei tale de trader sau investitor de succes. Dar dacă lucrurile devin dificile, amintește-ți că fiecare investitor - chiar și Warren Buffett - trece prin momente grele. Cheia pentru a merge înainte pe termen lung este să îți păstrezi perspectiva și să te concentrezi asupra lucrurilor pe care le poți controla. Fluctuațiile pieței nu se numără printre acestea. Ceea ce poți face este:
Să te asiguri că ai abilitățile potrivite
Academia CAPEX te poate ajuta să stăpânești elementele de bază ale tranzacționării și ale investițiilor.
Să fii atent la costurile de intermediere
Acestea îți pot eroda în mod semnificativ profiturile. Alături de CAPEX.com te poți bucura de costuri mici de investiții.
Să iei în considerare diversificarea
ETF-urile (fondurile tranzacționate la bursă) îți permit să cumperi acțiuni ale mai multor companii într-o singură tranzacție. .
Începe să Cumperi Acțiuni
Înainte de a începe să investești în acțiuni, ar trebui să iei în considerare utilizarea resurselor educaționale pe care le oferim la Academia CAPEX sau un cont de tranzacționare demonstrativ . Academia Capex îți oferă acces la o mulțime de cursuri de tranzacționare gratuite din care poți alege și toate abordează un concept sau un proces financiar diferit - cum ar fi elementele de bază ale analizelor - pentru a te ajuta să iei decizii mai informate.
Contul nostru demo este mediul ideal pentru a afla mai multe despre tranzacționarea cu efect de levier și vei putea obține o înțelegere detaliată despre cum funcționează CFD-urile – înainte de a risca capital real. Din acest motiv, un cont demo la noi este un instrument excelent inclusiv pentru investitorii care doresc să facă tranziția la tranzacționarea cu efect de levier.
Ce actiuni sa cumpar in 2023?
Unele dintre cele mai bune acțiuni pe care ai putea să le cumperi în 2023 trebuie să ia în considerare fundamentele puternice ale afacerii, profilurile robuste în ceea ce privește câștigurilor și capacitatea acestora de a se redresa odată ce piața își va recăpăta impulsul. Pentru informații suplimentare parcurge articolul nostru Top 23 acțiuni de investit acum și în 2023 .
Poți cumpara acțiuni fară broker?
Ai nevoie de un broker? Răspunsul scurt este nu - nu ai nevoie de un broker ca persoană, care să-ți ofere sfaturi și să perceapă taxe (deși nu ar trebui să excluzi această posibilitate în mod categoric). Cu toate acestea, ai nevoie de o companie de brokeraj - ”un magazin online” de unde cumperi acțiuni sau fonduri tranzacționate la bursă (ETF-uri) și alte investiții.
Poți cumpăra acțiuni cu doar 100 de dolari?
Poți începe să cumperi acțiuni cu 100 de dolari sau chiar mai puțin. Majoritatea acțiunilor se tranzacționează sub 100 de dolari, în timp ce ETF-urile permit investitorilor să cumpere un coș de acțiuni cu sume mici de bani. În plus, acțiunile fracționate sunt porțiuni din acțiunile integrale. Unii investitori caută acțiuni fracționate ca o alternativă la cumpărarea acțiunilor complete.
Pot să cumpăr acțiuni direct de la companii?
Nu, nu poți cumpăra acțiuni direct de la companii precum Tesla sau Apple. Trebuie să cumperi acțiuni prin intermediul unui broker de acțiuni. Dacă nu ai deja unul, află cum să alegi un broker de acțiuni cu ajutorul ghidului nostru gratuit și deschide-ți un cont pentru a începe.
Este acum un moment bun pentru a cumpăra acțiuni?
Piața bursieră crește în medie cu 10% pe an, deși randamentele pot fluctua foarte mult de la un an la altul. În unii ani, acțiunile pot scădea cu 20-30%, în timp ce în alți ani pot crește în mod similar. Însă experții recomandă investiții pe termen lung, mai degrabă decât încercarea de a te sincroniza cu piața . Sincronizarea cu piața înseamnă încercarea de a găsi cel mai bun moment pentru a cumpăra acțiuni și a le vinde.
Pot cumpăra acțiuni Tesla pe CAPEX.com?
Da. Pentru a face acest lucru, un investitor trebuie mai întâi să își deschidă un cont și să își verifice identitatea. După ce contul este deschis, investitorii pot utiliza instrumentele de analiză oferite de CAPEX.com pentru a realiza o analiză fundamentală și tehnică a acțiunilor TSLA. Platforma oferă informații detaliate despre performanța financiară a companiei, precum și date și analize de piață în timp real.
disclaimers_academy Miguel a lucrat pentru instituții financiare importante, precum Banco Santander și Banco Central-Hispano. De asemenea, a publicat cărți despre Forex.
Miguel a lucrat pentru instituții financiare importante, precum Banco Santander și Banco Central-Hispano. De asemenea, a publicat cărți despre Forex.